Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Οι 5 καλύτερες κωμικές σειρές της χρονιάς

Έφτασε επιτέλους η ώρα για τις λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς. Αρχή με τις καλύτερες κωμικές σειρές που είδα μέσα στο 2010. Από σύνολο περίπου 16 σειρών, ιδού οι πέντε καλύτερες...

  5. Party Down

Μέσα σε δέκα επεισόδια παρανοϊκού χιούμορ, η δεύτερη σεζόν του Party Down ακολουθεί και πάλι την ίδια ομάδα κέτερινγκ, απαρτιζόμενη από παντελώς αποτυχημένους ηθοποιούς και σεναριογράφους που προσπαθούν μάταια να κάνουν καριέρα στο Χόλιγουντ. Παρόλο που δεν κινείται στα ίδια υψηλά επίπεδα με την πρώτη σεζόν, παραμένει το ίδιο καυστικό και (με τον τρόπο του) γλυκόπικρο.




  4. How I Met Your Mother

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, εγώ εξακολουθώ να το βρίσκω το ίδιο αστείο όπως τότε στην αρχή. Χωρίς να προσπαθεί, έστω και ελάχιστα, να αποδείξει πόσο έξυπνο και ανατρεπτικό μπορεί γίνει (όπως π.χ. το Community), καταφέρνει να διατηρήσει για μια ακόμα φορά τον τίτλο του καλύτερου sitcom της χρονιάς.




3. Parks and Recreation  

Δεν υπάρχει ούτε ένας χαρακτήρας σε τούτη την σειρά που να μην είναι αξιαγάπητος. Και είναι κι αυτή η θεματολογία του, όπου οι εργαζόμενοι σε δημοτική υπηρεσία πάρκων δεν ενδιαφέρονται για οτιδήποτε άλλο πέρα από το να λουφάρουν όσο το δυνατόν περισσότερο, τροφοδοτώντας διαρκώς το τέρας της γραφειοκρατίας. Καταστάσεις που για εμάς του Έλληνες είναι ανατριχιαστικά γνώριμες.




  2. Modern Family

Κάτι απο mockumentary, κάτι απο sitcom, το Modern Family είναι ικανό να σε έχει από το πρώτο λεπτό του κάθε επεισοδίου μέχρι και το τελευταίο, να χτυπιέσαι από τα γέλια. Δικαιότατος ο πρόσφατος θρίαμβος στα Έμμυ.






  1. Louie
O Louis.C.K. είναι ένας από του πιο γνωστούς Αμερικάνους stand up comedians. Κατά την γνώμη μου είναι με διαφορά ο καλύτερος στον κόσμο. Το Louie είναι τόσο ιδιοφυές στην σύλληψη και στην εκτέλεσή του, που δεν μοιάζει με οτιδήποτε άλλο έχεις δει στην ζωή σου. One man show κυριολεκτικά, (ερμηνεία, σκηνοθεσία, σενάριο, μοντάζ, παραγωγή, όλα από τον Louis), όταν παύει σε ορισμένες στιγμές να είναι εξωφρενικά αστείο, μεταμορφώνεται στην πιο σκληρή και ωμή σειρά που έχω δει ποτέ μου.

4 σχόλια:

Κώστας είπε...

Το Top-15 πάει κάπως έτσι:

01. Louie
02. Modern Family
03. Parks and Recreation
04. How I Met Your Mother
05. Party Down
06. Futurama
07. Entourage
08. The Big C
09. Glee
10. Community
11. Bored to Death
12. 30 Rock
13. Eastbound and Down
14. Hung
15. Better Off Ted

nickzark είπε...

Ρε συ.Προχτες βραδυ ειδα ενα σιριαλ με δυο γονεις και 5-δημα παιδια (αν λεγεται ετσι) 3 αγορια και 2 κοριτσια.Κλασσικα στην εφηβεια.Μπας και ξερεις πως λεγεται??Καμμενη την κοβω την σειρα αλλα ειχε λιγο πλακα

Κώστας είπε...

Μάλλον αυτό λες. Δεν μου φαίνεται σόι πάντως, μια σεζόν έκανε και το έκοψαν.

nickzark είπε...

Ναι ναι.Αυτο ειναι.δΥΟ επεισοδια ειδα μονο.Ψιλοενδιαφερον.Αλλα οχι τοσο καλο.