Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Do it Steven














Σε αντίθεση με τις ταινίες που δεν θα ήθελα ούτε στους ποιο παρανοϊκούς μου εφιάλτες να δω να πραγματοποιούνται, υπάρχουν κι αυτές για τις οποίες, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, δηλώνω ενθουσιασμένος και μόνο από τον τίτλο τους. Πάρε να' χεις λοιπόν πέντε ταινίες από πέντε αγαπημένους σκηνοθέτες, που δεν υπάρχει περίπτωση να χάσεις όταν αυτές κυκλοφορήσουν στις αίθουσες.




Steven Spielberg - Robopocalypse
Δεν έχω ιδέα για το ποια θα είναι η πλοκή, ποιος θα πρωταγωνιστεί ή αν θα βασίζεται σε κάποιο βιβλίο ή κόμικ ή whatever. Από τον τίτλο και μόνο περιμένω με τεράστια ανυπομονησία την επιστροφή του Σπίλμπεργκ σ' ένα είδος που υπηρετεί πάντα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι οι τρεις καλύτερες ταινίες του την περασμένη δεκαετία ήταν science fiction, οπότε...

Edgar Wright -The World's End
Κι αφού επίσημα πλέον τούτο το blog βγάζει το καπέλο στον Edgar Wright, αυτός συνεχίζει με το τρίτο μέρος της περίφημης τριλογίας Blood and Ice Cream, επιστρατεύοντας και πάλι τους Simon Pegg και Nick Frost, μόνο που αντί για ζόμπι και buddy cops, αυτή τη φορά θα έχουμε εξωγήινους και καταστροφικούς διαγαλαξιακούς πολέμους. Oh yeah!

Lars von Trier - Melancholia
O Τζάκ Μπάουερ σε ταινία του Τρίερ; Να κάτι που δεν θα το έχανα ούτε με σφαίρες. Άσχετα αν ο Δανός έχει κάτι χρόνια να βγάλει καλή ταινία, άσχετα αν ο Κίφερ Σάδερλαντ δεν έπαιξε ποτέ σε κάτι κινηματογραφικά αξιόλογο, άσχετα αν θα μας πιάσει κατάθλιψη με την "Μελαγχολία", οφείλεις να ομολογήσεις πως το όλο εγχείρημα παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον.

Dennis Iliadis - The Birds
Το ότι ένας Έλληνας θα σκηνοθετούσε το ριμέικ της θρυλικής ταινίας του Χίτσκοκ, πριν από λίγο καιρό θα ακούγονταν τουλάχιστον σαν κακόγουστο αστείο. Μετά το επιτυχημένο Last House on the Left ο Ντένης Ηλιάδης φημολογείται πως αντικατέστησε τον Martin Cabell στην σκηνοθεσία του Birds, ωστόσο μέχρι και σήμερα τίποτα δεν είναι 100% επιβεβαιωμένο.

Quentin Tarantino - Kill Bill: Vol. 3
Για το 2014 υπολογίζει ο Ταραντίνο την τρίτη αιματηρή έξοδο της "νύφης" και όπως έχει δηλώσει, σκοπεύει κάθε 15 χρόνια να σκηνοθετεί κι από μια συνέχεια.