Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Πέντε ταινίες για το Halloween

31 Οκτωβρίου είναι η περίφημη γιορτή του Halloween και παρακάτω σου προτείνω πέντε θρίλερ της πρόσφατης κινηματογραφικής σοδειάς, για να περάσεις όσο πιο φρικτά μπορείς αυτή τη μέρα.



   Pontypool

Ταινία με ζόμπι, χωρίς... ζόμπι γίνεται;
Σε ένα τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό μιας μικρής κωμόπολης του Καναδά, τα τηλεφωνήματα πέφτουν βροχή από ακροατές που αναφέρουν αναταραχές στο κέντρο της πόλης από άτομα που έχουν φύγει εκτός ελέγχου χωρίς προφανή αιτία.
Κλειστοφοβικό, σφιχτοδεμένο στο μοντάζ και πανέξυπνο στους διαλόγους του.





   The Loved Ones 


Νεαρά σαν τα κρύα τα νερά, απαγάγει νεαρό που της έριξε "πιστόλι" για τον σχολικό χορό και με την βοήθεια του πατέρα της πραγματοποιούν το χορό στο σαλόνι του σπιτιού τους.
Κι αυτό είναι μόνο η αρχή.






   Frozen


Τρεις φίλοι μένουν παγιδευμένοι πάνω σε τελεφερίκ χιονοδρομικού κέντρου όταν οι υπεύθυνοι τους ξεχνάνε κατά λάθος, ενώ κλείνουν το κέντρο για μια εβδομάδα.
Από τον cult σκηνοθέτη του, πιο-cult-δεν-γίνεται, Hatchet.






   A Serbian Film

Η μοναδική ταινία στα τέσσερα χρόνια που ψηφίζω στο imdb, που έχω αφήσει χωρίς βαθμολογία. Φαντάσου το Braindead του Πίτερ Τζάκσον να συναντάει το Irreversible του Γκασπάρ Νοέ και μπορείς (στο περίπου) να φανταστείς τι συμβαίνει σε τούτο το φιλμ, κυρίως από την μέση και μετά, όπου ξεφεύγει σε ένα απίστευτο blood bath, με την μια παρανοϊκή κατάσταση να διαδέχεται την άλλη. Πίστεψε με, όσο προετοιμασμένος και να είσαι γι' αυτό που θα δεις, θα... πιαστείς απροετοίμαστος.




 Seven Days (Les 7 jours du talion)
 
Πατέρας παίρνει εκδίκηση από τον δολοφόνο της μικρής του κόρης, απαγάγοντας και βασανίζοντας τον για εφτά μέρες.
Η καναδέζικη απάντηση (μετά τα ζόμπι πιο πάνω) στους βιτζιλάντηδες, προλαβαίνει στις δυο ώρες του να χωρέσει εκτός από μπόλικους βασανισμούς και δυο - τρία σχόλια για τον ξεπεσμό της κοινωνία μας. Μην περιμένεις και σπουδαία πράγματα πάντως.

2 σχόλια:

nickzark είπε...

Ρε συ, ασχετο με το θεμα.Γιατι δεν κανεις στο μπλογκ σου , αν γινεται βεβαια, συνδεση με facebook και twitter???

Κώστας είπε...

Μάλλον εννοείς γιατί δεν κάνω τις δημοσιεύσεις να μπορούν να γίνουν σύνδεσμοι στο facebook ή στο twitter. Βασικά το έχω κάνει απο τις ρυθμίσεις, αλλά για κάποιο μυστήριο λόγο δεν μου το βγάζει. Πρέπει να παίζει κάποιο conflict στον σχεδιασμό του ιστολογίου.