Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Welcome Blue Sky













Για τα Διάφανα Κρίνα και τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίον έβαλαν τέλος στην δεκαοχτάχρονη πορεία τους, τα έχουμε πει στο παρελθόν και δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος να τα ξανασκαλίζουμε. Ας περάσουμε στα γρήγορα να δούμε σε ποια καινούργια μουσικά μονοπάτια αποφάσισαν τα μέλη τους να βαδίσουν.



Τον Απρίλιο της φετινής χρονιάς, οι Τάσος Μαχάς, Νίκος Μπαρδής, Παντελής Ροδοστόγλου και Κυριάκος Τσουκαλάς (όλα τα κρίνα εκτός του Θάνου Ανεστόπουλου δηλαδή) δημιούργησαν τους Goodbye blue sky και παρόλο που η σελίδα τους στο Myspace δεν σου δίνει και καμία ιδιαίτερη πληροφορία για την μουσική τους κατεύθυνση, πληροφορίες αναφέρουν πως ο ήχος της μπάντας θα κινείται προς το Post rock, δεν θα υπάρχει τραγουδιστής, ενώ το καινούργιο υλικό (όποτε αυτό κυκλοφορήσει) θα θυμίζει αρκετά τον ορχηστρικό δίσκο-βιβλίο των Κρίνων, "Ο γύρος της μέρας σε ογδόντα κόσμους".

Όσο για τον Θάνο, πέρα από τις συναυλίες του με τους  "ποιητές γυμνοί τραγουδούν", ετοιμάζει καινούργιο δίσκο, χωρίς να υπάρχει προς το παρόν συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας. Παρακάτω ωστόσο μπορείς να πάρεις μια μικρή γεύση από το ντέμο που ηχογράφησε φέτος, ακούγοντας το τραγούδι "Προσευχή".


Θάνος Ανεστόπουλος - Προσευχή