Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

5 αγαπημένες ταινίες απο κόμικς

















 

Batman Returns (1992)
Η δεύτερη ταινία του Μπάτμαν κάτω από τις σκηνοθετικές οδηγίες του Τίμ Μπάρτον, έχει τα πιο εντυπωσιακά σκηνικά που έχουμε ποτέ σε ταινία όπως και μερικούς απο τους πιο απολαυστικούς κακούς, χάρη στις μοναδικές ερμηνείες των Ντάνι Ντε Βίτο, Μισέλ Φάιφερ και Κρίστοφερ Γουόκεν.

Ghost World (2001)
Ποιος είπε πως τα κόμικς έχουν να κάνουν μόνο με σούπερ ήρωες; Εδώ το ιδιοφυέστατο δημιούργημα του Τέρι Ζουίγκοφ ασχολείται με την καθημερινότητα δύο έφηβων κοριτσιών μέσα από βαρεμάρα και την αγανάκτηση που τις δημιουργεί η ζωή στα προάστια. Με τις Σκάρλετ Γιόχανσον και Θόρα Μπίρς στους πρωταγωνιστικούς ρόλους να κλέβουν την παράσταση.




















 

Sin City (2005)
Ο,τι είναι για τον Κουέντιν Ταραντίνο του Pulp Fiction, είναι για τον Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ το Sin City. Το απόλυτο αριστούργημα ενός σκηνοθέτη που δεν δίστασε να παραιτηθεί από το Directors' Guild of America για να αναφερθεί το όνομα το Φράνκ Μίλερ μαζί του στην σκηνοθεσία, και να μας δώσουν μια από τις εντυπωσιακότερες (και γιατί όχι επαναστατικότερες) ταινίες της δεκαετίας.

Oldboy (2005)
Εδώ κατά την γνώμη μου έχουμε να κάνουμε με την καλύτερη ταινία όλων των εποχών βασισμένη σε κόμικ, έστω κι αν το εν λόγω κόμικ δεν το έχει διαβάσει ποτέ κανένας άλλος εκτός από μερικούς χιλιάδες Κορεάτες.

The Dark Knight (2008)
Τι γίνεται όταν ένας απο τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες των 00's καταπιάνεται για δεύτερη φορά με τον πιο σκοτεινό και ρεαλιστικό υπερήρωα των κόμικς; Τώρα με τα σοβαρά σας περιμένετε και απάντηση;

3 σχόλια:

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

Συγχαρητήρια για τις επιλογές! Ειδικά το Batman Returns είναι η αγαπημένη μου στην κατηγορία αυτή!

Ανώνυμος είπε...

Ναι για Sin City και για Oldboy (καλά αυτό μπαίνει σε οποιαδήποτε 5αδα)
Από εκεί και πέρα θα έβαζα Το κοράκι για συναισθηματικούς λόγους, το V for Vendetta και το HULK του Lee γιατί έχει υποτιμηθεί όσο τίποτα άλλο.

Κώστας είπε...

Ναι το Hulk του Lee είναι ταινιάρα, όπως και Το Κοράκι βέβαια. Σε ένα τοπ 10 πιστεύω και τα δύο θα ήταν σίγουρα μέσα.