Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

The Twilight Sad - Forget the Night Ahead



Θεωρώ το προηγούμενο album των Twilight Sad με τίτλο Fourteen Autumns & Fifteen Winters, ένα από τα καλύτερα ντεμπούτα της δεκαετίας, ελάχιστα πιο πίσω από το Turn on the Bright Lights των Interpol. Λίγο οι δυνατές παραμορφωμένες κιθάρες, λίγο τα μελοδραματικά φωνητικά του τραγουδιστή τους με την βαριά σκωτσέζικη προφορά, λίγο οι πολύ όμορφες μελωδίες τους, δημιούργησαν ένα συγκλονιστικό αποτέλεσμα που δυστυχώς λίγοι ήταν αυτοί που άκουσαν και ακόμα λιγότεροι αυτοί που εκτίμησαν.

Ακούγοντας πριν από λίγο καιρό το single I Became a Prostitute από τη δεύτερη δισκογραφική του προσπάθεια, θεώρησα πως ίσως θα είχαμε να κάνουμε με τον καλύτερο δίσκο της χρονιάς. Όταν όμως έφτασε επιτέλους το Forget the Night Ahead στα χέρια μου οφείλω να ομολογήσω πως απογοητεύτηκα αρκετά. Ναι κι εδώ έχουμε δυνατές (αλά Godspeed You! Black Emperor) κιθάρες, κι εδώ ο τραγουδιστής του τα δίνει όλα με την παθιασμένη ερμηνεία του, μόνο που αυτή τη φορά οι πολύ όμορφες μελωδίες έχουν πάει περίπατο. Μόνο τα I Became a Prostitute και Interrupted θυμίζουν τις τεράστιες δυνατότητες που έχουν σαν συγκρότημα, ενω από εκεί και πέρα χωρίς κανένα τραγούδι τους να είναι κακό, σου δίνουν την εντύπωση πως έχουν βάλει τις μηχανές τους στον αυτόματο πιλότο.

Όπως και να έχει πάντως σε καμία περίπτωση δεν είναι ένας δίσκος που τον προσπερνάς αδιάφορα, ειδικότερα αν αναλογιστείς πως τον τελευταίο καιρό, χαμηλότερης αξίας συγκροτήματα με παρόμοια μουσική όπως οι Glasvegas έχουν κάνει μεγαλύτερη επιτυχία, το Forget the Night Ahead παραμένει μέσα στους καλύτερους δίσκους που ακούσαμε φέτος, έστω κι αν δεν είναι τόσο ψηλά όσο αρχικά περίμενα. 8.2/10