Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Lost Season 5 Θεωρία

Τα παρακάτω αποτελούν ΤΡΕΛΟ spoiler για όσους δεν έχουν δει το φινάλε της 5ης σεζόν του Lost. (εγώ προειδοποίησα)

O Jacob Κι ο Esau, (απο τους Ιακώβ και Ησαύ;) είναι δύο Θεότητες (ή άγγελοι). Μοναδική τους αποστολή από τον ένα Θεό, είναι να προστατεύουν τον κήπο της Εδέμ, ένα μικρό κομμάτι παραδείσου πάνω στην Γη, όπου όλα μπορούν να συμβούν και οι νόμοι τις φυσικής δεν ισχύουν. Ο Τζέικομπ πιστεύει πως μπορεί να βοηθήσει την ανθρωπότητα αποκαλύπτοντας σε μερικούς εκλεκτούς το δρόμο για το νησί, έτσι ώστε να εκμεταλλευτούν όσο πιο πολλά μυστικά του γίνεται, και να βοηθήσουν στην πρόοδο του ανθρώπινου πολιτισμού. Ο Ησαύ από την άλλη πιστεύει πως όσο και αν προσπαθήσεις να βοηθήσεις τους ανθρώπους, αυτοί θα συνεχίσουν να φθείρονται και να αυτοκαταστρέφονται και βάζει σαν στόχο του να σταματήσει τον Τζέικομπ σκοτώνοντας τον, με μοναδικό πρόβλημα ότι ο ίδιος δεν μπορεί να το κάνει αυτό.

Ο Τζέικομπ γνωρίζοντας τις προθέσεις του Ησαύ, αποφασίζει να απομονωθεί βάζοντας σαν φύλακα του ένα Ισπανό ναυτικό από το πλοίο Black Rock, τον Ρικάρντο (Ρίτσαρντ), ο οποίος είναι πλέον ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να συναντήσει τον Τζέικομπ. ο Ρίτσαρντ από εκείνη την στιγμή και μετά σταματάει να γερνάει και έχει σαν αποστολή του, τόσο την φύλαξη του Τζέικομπ, όσο και την εύρεση, στον εκτός νησιού κόσμο, χαρισματικών ανθρώπων. Από την στιγμή που ο Ρίτσαρντ Θα πεισθεί πως κάποιος είναι ικανός για να βρεθεί στο νησί, ο Τζέικομπ επισκέπτεται το συγκεκριμένο άτομο, το αγγίζει (ευλογεί) κι από εκεί και πέρα ο δρόμος για το νησί είναι ανοιχτός.

Μετά από αλλεπάλληλες επισκέψεις σε διαφορετικές χρονικές περιόδους πάνω στο νησί από ένα μυστηριώδη άνθρωπο, τον Τζον Λοκ, ο Ρίτσαρντ αποφασίζει να τον συναντήσει σε νεαρή ηλικία για να επιβεβαιώσει αν όντως αυτός είναι εκλεκτός για να πάει στο νησί. Παρόλο που ανακαλύπτει πως ο Λοκ δεν έχει κανένα χάρισμα πάνω του, αποφασίζει να τον καλέσει μόνο και μόνο λόγω των επισκέψεων του.
Ο Λοκ μαζί με τους υπόλοιπους εκλεκτούς θα βρεθεί πάνω στο νησί, αργότερα θα συναντήσει τον Μπέν ο οποίος είναι κάτι σαν βοηθός του Ρίτσαρντ και ο οποίος διατείνεται ότι μιλάει κι αυτός με τον Τζέικομπ, χωρίς να γνωρίζει στην πραγματικότητα πως μιλάει με τον Ησαύ, που πλέον είναι γνωστός σαν καπνός (smoke monster) και μπορεί να παίρνει όποια μορφή θέλει. Ο Μπέν μετά από εντολή (χειραγώγηση) του Ησαύ θα ανοίξει ένα κενό στον χρόνο στέλνοντας τον Λοκ (και τους άλλους αγνοούμενους) σε διαφορετικές χρονικές εποχές για να πραγματοποιήσει τις επισκέψεις του στον Ρίτσαρντ.

Ο Λοκ φεύγει από το νησί, αφού προηγουμένως έχει εκτελέσει την αποστολή του, και αργότερα δολοφονείται από τον Μπεν. Ο Μπεν παίρνει εντολή από τον Ησαύ να μεταφέρει πίσω στο νησί το φέρετρο του Λοκ. Όταν φτάνουν στο νησί ο Ησαύ παίρνει την μορφή του Λοκ και πείθει τους πάντες και κυρίως τον Ρίτσαρντ πως αναστήθηκε και άρα έχει πάνω του κάποιο τεράστιο χάρισμα. Όταν κάποια στιγμή αργότερα ο Μπεν με τον Λοκ πάνε στον ναό του νησιού για να κριθεί ο Μπεν από τον καπνό (Ησαύ). Ο Μπεν θα γκρεμιστεί και θα πέσει σε ένα υπόγειο τούνελ χάνοντας οπτική επαφή απο τον Λοκ. Εκεί ο Ησαύ θα πάρει την μορφή της κόρης του Μπεν που έχει πεθάνει και θα τον πείσει να κάνει ότι λέει ο Λοκ (ο ίδιος ο Ησαύ δηλαδή). Μετά από αυτό ο Λοκ πείθει πολύ εύκολα τον Μπεν να σκοτώσει τον Τζέικομπ, και ακόμα πιο εύκολα τον Ρίτσαρντ να συναντηθούν με τον Τζέικομπ.
Αυτό ήταν. O Λοκ κι ο Μπεν, μπαίνουν στο καταφύγιο του Τζέικομπ και το αρχικό σχέδιο του Ησαύ επιτέλους πραγματοποιείται. Μόνο που δεν γνωρίζει πως τριάντα χρόνια πιο πριν η Τζούλιετ πυροδοτεί μια βόμβα υδρογόνου, επαναφέροντας έτσι όλους τους εμπλεκόμενους, εκτός νησιού.
Τα υπόλοιπα σε 8 μήνες...

Υ.Γ. Tο Ησαύ ΔΕΝ είναι σίγουρο πως είναι αυτό το όνομα του αντιπάλου (αδερφού;) του Τζέικομπ, απλά τον ονόμασα έτσι γιατί σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη ο αδερφός του Ιακώβ ήταν ο Ησαύ. http://el.wikipedia.org/wiki
Υ.Γ.2 Αν το σχέδιο του Ησαύ ήταν να πάρει την μορφή του Λόκ και να χειραγωγήσει τον Μπεν για να σκοτώσει τον Τζέικομπ. Το σχέδιο του Τζέικομπ ήταν ο Τζακ και υπόλοιποι να πυροδοτήσουν την βόμβα υδρογόνου ώστε ο Λοκ να μην βρεθεί ποτέ πάνω στο νησί.
Υ.Γ. 3 Αν Ο Τζέικομπ και o Ησαύ δεν είναι άγγελοι και αδέρφια, είναι άραγε το καλό και το κακό, ή Θεός και ο διάβολος αντίστοιχα; Θα δείξει.
Υ.Γ. 4 Ο Τζέικομπ δεν μπορεί να σκοτωθεί από οποιονδήποτε. Το μαχαίρι που τον σκοτώνει, έχει δοθεί στον Μπεν από τον Ησαύ και άνηκε κάποτε στον ίδιο τον Τζέικομπ (το μαχαίρι που κόβει το ψάρι στην αρχή του 16ου επεισοδίου)
Υ.Γ. 5 Είναι φανερό (όσο και ειρωνικό) πως παρόλο που φαινομενικά ο Μπεν χειραγωγούσε όλο τον κόσμο κατά την διάρκεια της σειράς, ήταν τελικά ΑΥΤΟΣ που χειραγωγούνταν από τον Ησαύ.
Υ.Γ. 6 Όλα τα παραπάνω είναι μια μικρή(;) σούμα θεωριών που βρήκα σε διάφορα forums. Την έγραψα εγώ και μου πήρε περίπου τρεις ώρες.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΑΜΗΣΕ ΤΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ.Η ΠΙΟ ΣΩΣΤΗ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΙΣΩΣ.......ΜΕΝΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ Α) ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΒΟΜΒΑ? Β) ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΕΙΝΑΙ????? (ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΙΟΦΩΡΟ?ΓΙΑΤΙ ΛΕΝΕ ΡΙΧΑΡΔΟ ΤΟΝ ΡΙΤΣΑΡΝΤ?ΠΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΟ.ΑΚΟΥ ΕΚΕΙ ΡΙΧΑΡΔΟΣ...) ΝΙΚ.ΖΑΡΚ

Κώστας είπε...

Για τα νέα μέλη δεν ξέρω τι ακριβώς παίζει. Για τους υπόλοιπους πιθανολογώ πως αφού τους έχει αγγίξει ο Τζέικομπ, όπως και να έχει θα επιστρέψουν στο νησί, αφού είναι η μοίρα τους. Ειναι πιθανό επίσης να επιστρέψουν στην αρχή οπου έπεσε το αεροπλάνο έχοντας όμως τις μνήμες όσων έζησαν ως τώρα.
Όσο για το πλοίο που βλέπει στην αρχή ο Τζέικομπ είναι το Black Rock που είναι Ισπανικό πλοίο και καπετάνιος του(ή πλήρωμα) είναι ο Ρίτσαρντ. Το Black Rock βρέθηκε στο νησί το 1881.

Dimitra είπε...

Bravo!!!poli mou aresan auta pou grafeis!! kai etsi exigounte polla! axizan oi 3 ores!!!

karaflodaimon είπε...

Η μόνη μου διαφωνία αφορά την έκρηξη της βόμβας,η οποία δεν πιστεύω ότι εξεράγη...

Κώστας είπε...

Στο τέλος όμως αντί να έχουμε το "κλασσικο¨ μαύρο με τα άσπρα γράμματα του Lost, είδαμε ασπρο με μαύρα τα γράμματα του Lost, που σημαίνει πως κάτι όντως έγινε όταν η Juliet χτύπησε την βόμβα. Άρα η βόμβα ενεργοποιήθηκε με άγνωστα όμως αποτελέσματα.