Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Πέντε pc games που πρέπει να γίνουν ταινίες

Με 275 και 335 εκατομμύρια δολάρια για τα Resident Evil: Afterlife και Prince of Persia: The Sands of Time αντίστοιχα, οι παγκόσμιες εισπράξεις των φετινών Video Game Adaptations μόνο κακές δεν θα μπορούσες να πεις ότι είναι, φέρνοντας έτσι το συγκεκριμένο είδος σε απόσταση (εισπρακτικής) αναπνοής από κινηματογραφικές διασκευές άλλων ειδών, όπως π.χ. των κόμικς, που τελευταία δεν θα έλεγες ότι σκίζουν κιόλας. Παρακάτω επέλεξα μερικά από τα αγαπημένα μου computer games που θεωρώ ότι θα είχε ενδιαφέρον να βλέπαμε στην μεγάλη οθόνη, αν φυσικά γίνονταν με τον απαραίτητο σεβασμό...



   Half Life 2


Το καλύτερο action game όλων των εποχών, είναι ίσως το μοναδικό παιχνίδι που αν η ταινία του κρατούσε αυτούσιο το σενάριο του, θα  ήταν και η καλύτερη action ταινία όλων των εποχών. Μέσα βάζω φυσικά και τα δύο φοβερά επεισόδια-συνέχειες που κυκλοφόρησαν αργότερα.





   Gothic


Αν θα διάλεγα κάποιο RPG αυτό δεν θα ήταν το World of Warcraft, που έτσι κι αλλιώς υποτίθεται ότι έχει αναλάβει να γυρίσει ο Σαμ Ράιμι, αλλά το Γερμανικό Gothic, όπου ένας no name ήρωας με αμνησία, προσπαθεί να επιβιώσει σε έναν μυστηριώδη fantasy κόσμο με Όρκς και δράκους.





   Syberia


Συγκινητικό ταξίδι ενηλικίωσης με φόντο γραφικά Γαλλικά χωριουδάκια, εγκαταλελειμμένα κοσμοδρόμια, μυστηριώδεις πόλεις - ορυχεία και παραδείσους απίστευτης ομορφιάς που όλοι μας θα θέλαμε να χαθούμε μέσα τους για πάντα. Ποτέ τα όρια μεταξύ ταινίας και παιχνιδιού δεν υπήρξαν τόσο δυσδιάκριτα.





   Portal


Άνδρας βρίσκεται μυστηριωδώς παγιδευμένος σε κλειστό δωμάτιο που η μοναδική του έξοδος είναι μπλοκαρισμένη, ενώ στα χέρια του κρατάει όπλο το οποίο μπορεί με τον κατάλληλο χειρισμό να τον τηλεμεταφέρει εκτός. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν τα δωμάτια φαίνεται να μην έχουν τελειωμό. Αν όλα τα παραπάνω σου θυμίζουν τον "Κύβο", θα πρέπει να ξέρεις ότι είναι πολύ πιο συναρπαστικά.




   Duke Nukem


Το απόλυτο μακελειό. Και ποιος δεν θα' θελε να δει έναν ξανθό μπρατσαρά εξοπλισμένο με τεράστια όπλα, να κομματιάζει ορδές μεταλλαγμένων αντιπάλων, ξεστομίζοντας ατάκες όπως "Rest in pieces", ενώ ταυτόχρονα σώζει σούπερ καυτά γκομενάκια που βρίσκονται παγιδευμένα σε κάθε πιθανό και απίθανο σημείο.