Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Spring Outbreak

Ποιος είπε πως την άνοιξη δεν συμβαίνει τίποτα στην Αμερικάνικη τηλεόραση; Ίσα ίσα ο Μάρτιος όπως και ο Σεπτέμβριος είναι η εποχή όπου ξεκινούν οι πιο "καλλιτεχνικές" σειρές στα καλωδιακά δίκτυα, αυτές δηλαδή που αν και ποτέ δεν θα γίνουν τόσο γνωστές όσο τα διάφορα Lost και Heroes, θα κερδίσουν μερικές ντουζίνες τηλεοπτικά βραβεία και υψηλές θέσεις στις λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς. Παρακάτω ακολουθεί το top 5 των πιο αναμενόμενων σειρών των προσεχών εβδομάδων.



















The Pacific (HBO, miniseries, Mar. 14 )

Δίδυμο αδερφάκι του σπουδαίου Band of Brothers και με τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό που είχε ποτέ μίνι σειρά (150 εκ.). Το The Pacific όχι άδικα θεωρείται το πιο αναμενόμενο τηλεοπτικό γεγονός των τελευταίων ετών, με τις πρώτες κριτικές να είναι διθυραμβικές και τους ελάχιστους επικριτές να μιλούν για πολλές σκηνές με έντονη γραφική βία όπως στην Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν. Τώρα αυτό είναι κακό δηλαδή;

Justified (FX, new series, Mar. 16)
Απο το ίδιο δίκτυο που μας έχει δώσει στο παρελθόν αριστουργήματα όπως τα Shield και Sons of Anarchy έρχεται αυτό το μεταμοντέρνο Γουέστερν με πρωταγωνιστή τον Τίμοθι -Deadwood- Όλιφαντ στον ρόλο ενός σερίφη των ΗΠΑ ο οποίος επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια στην πατρίδα του για να βρεθεί αντιμέτωπος τόσο με τα φαντάσματα του παρελθόντος του, όσο και με τους ντόπιους εγκληματίες.

Breaking Bad (AMC, Season 3. Mar. 21)
Καρκινοπαθείς που αργοπεθαίνουν χωρίς καμία ελπίδα, ναρκομανείς που πνίγονται από τον ίδιο τους τον εμετό, έμποροι ναρκωτικών που διαλύονται με οξύ μέσα σε μπανιέρες(!!!) και πολλές ακόμα παρόμοιες ομορφιές σε μια σειρά που παρ' ολ' αυτά κάποιοι επιμένουν να χαρακτηρίζουν μαύρη κωμωδία. Αριστούργημα όπως και να' χει.

















 

Treme (HBO, new series, Apr. 11)
Τρέμε Wire. Αν υπάρχει μία σειρά που μπορεί να σε ρίξει από τον θρόνο σου, αυτή είναι χωρίς καμία αμφιβολία το Treme.

Party Down (Starz, Season 2, Apr. 23)
Ή αλλιώς η καλύτερη κωμική σειρά που κανένας δεν έχει δει. Μια κυνική αλλά και μελαγχολική ματιά στις ζωές μιας ομάδας σερβιτόρων στο Λος Άντζελες που προσπαθούν μάταια να ορθοποδήσουν από τις προσωπικές τους αποτυχίες. Ρεαλιστικά αστείο.