Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Προτάσεις

Μουσική: Υπόγεια Ρεύματα - Τους Έχω Βαρεθεί



Έχει κολλήσει τις τελευταίες μέρες στο repeat ο τελευταίος δίσκος των Υπόγειων Ρευμάτων με τις διασκευές στα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου. Λίγο ο μουντός καιρός, λίγο η πεσμένη διάθεση, λίγο η απουσία κάποιας άλλης σημαντικής κυκλοφορίας από Ελλάδα και εξωτερικό, όλα λειτουργούν υπέρ των τραγουδιών αυτών. Έστω κι αν οι καινούργιες εκτελέσεις δεν είναι και τόσο διαφορετικές απ' ότι τις έχουμε συνηθίσει, έστω κι αν η συμμετοχή του ίδιου του Μικρούτσικου είναι μεγαλύτερη απ' ότι θα έπρεπε, έστω κι αν κατά την γνώμη μου (σε κάποια εναλλακτική πραγματικότητα) τα Διάφανα Κρίνα θα μπορούσαν να έχουν φέρει εις πέρας αυτό το εγχείρημα, με αριστουργηματικά αποτελέσματα. Ακόμα κι έτσι όμως, τραγούδια όπως τα "Μικρόκοσμος" και "Τους έχω Βαρεθεί", έτσι απλά, συγκλονίζουν.

Τηλεόραση: Sons of Anarchy - Season 2


















To
Sons of Anarchy είναι μακράν η πιο βίαιη τηλεοπτική σειρά που έχω δει. Βιασμοί, δολοφονίες, εμπρησμοί, απαγωγές και γενικότερα οτιδήποτε διαστροφικό και αποκρουστικό μπορείτε να φανταστείτε, δίνει το παρόν και στα 13 επεισόδια της δεύτερης σεζόν. Με τα 12 πρώτα, να είναι μικρά συννεφάκια που συγκεντρώνονται όλα μαζί για να ξεσπάσουν σε μια τρομερή καταιγίδα στο τελευταίο συγκλονιστικό επεισόδιο. Ραντεβού τώρα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για περισσότερο αίμα και σπέρμα. Όσοι πιστοί προσέλθετε!

Κινηματογράφος: The Limits Of Control














Οφείλω να ομολογήσω πως ο Τζίμ Τζάρμους δεν είναι από τους αγαπημένους μου σκηνοθέτες. Υπάρχει ωστόσο κάτι άκρως γοητευτικό στο τελευταίο του πόνημα. Λιγοστοί διάλογοι, μηδαμινή πλοκή και λιτή σκηνοθεσία συνθέτουν ένα παράξενο φιλμ που δεν μπορείς να ξεκολλήσεις ούτε στιγμή τα μάτια σου από πάνω του. Βοηθούν βέβαια τα μέγιστα σε αυτό, το εξαιρετικό soundtrack, τα μικρά περάσματα σημαντικών ηθοποιών (Μπιλ Μάρεϊ, Τίλντα Σουίντον, Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ) και η φωτογραφία του μέγιστου Κρίστοφερ Ντόιλ.