Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

USA TV

Δύο τηλεοπτικές σειρές του Αμερικάνικου τηλεοπτικού δικτύου Showtime, δέκα συνολικά λόγοι για να τις δείτε.
















 

Dexter

- O Ντέξτερ δεν είναι ένα απλός αστυνομικός που εξιχνιάζει εγκλήματα στο Μαΐάμι. Πίσω από το πρόσωπο του συνεσταλμένου αναλυτή αίματος κρύβεται ένας serial killer, όπου μέσα από την καθοδήγηση του θετού πατέρα του, ικανοποιεί το ένστικτο του σκοτώνοντας αποκλειστικά εγκληματίες που έχουν διαφύγει της δικαιοσύνης.

- Κάθε μια από τις τέσσερις σεζόν που έχουν προβληθεί ως τώρα είναι αυτοτελής. Δεν έχεις δηλαδή την αγωνία να περιμένεις ένα χρόνο για να μάθεις τι συνέβη μετά το τέλος του προηγούμενου κύκλου.

- H ερμηνεία του Michael C. Hall είναι εντυπωσιακή. Ερμηνεύει με άκρατη κυνικότητα έναν χαρακτήρα που ενώ είναι μισάνθρωπος, σε κάνει να τον συμπαθήσεις με την πρώτη. Όχι άδικα έχει προταθεί ως τώρα τρεις φορές για χρυσή σφαίρα και άλλες δύο για Έμμυ πρώτου ανδρικού ρόλου, χωρίς ωστόσο να έχει κερδίσει ούτε μια φορά.

- Ήδη από τις αρχές της τρίτης σεζόν το Showtime ανανέωσε για δύο ακόμα χρονιές την σειρά, αφού είναι και ο βασικός λόγος που τα τελευταία χρόνια το εν λόγω καλωδιακό κανάλι έχει σημειώσει κατακόρυφη άνοδο των συνδρομών του.

- Ο Michael C. Hall και η Jennifer Carpenter παντρεύτηκαν πέρσι τον χειμώνα. Ο Michael C. Hall και η Jennifer Carpenter είναι αδέρφια στην σειρά!!!

- Το Dexter είναι, έτσι απλά, η καλύτερη σειρά που προβάλλεται αυτή την στιγμή στη τηλεόραση (ίσως γιατί η τελευταία σεζόν του Lost ξεκινάει σε τρεις μήνες).
















Californication


- Στην μεγάλη του επιστροφή μετά τα X- Files, ο Ντέιβιντ Ντουκόβνι ερμηνεύει λίγο πολύ τον εαυτό του. Ένα σεξομανή, σχετικά ξεπεσμένο, συγγραφέα που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να σώσει τον γάμο του και παράλληλα να γνωρίσει επιτέλους επαγγελματική επιτυχία μετά από πολύ καιρό.

- Αυστηρώς ακατάλληλο για ανήλικους, το Californication έχει τις πιο τολμηρές σκηνές που έχουμε δει ποτέ σε τηλεοπτική σειρά.

- Ο Ντουκόβνι στην πρώτη χρονιά προβολής της σειράς (2007), κέρδισε τη Χρυσή σφαίρα πρώτου αντρικού ρόλου, διπλασιάζοντας έτσι τα βραβεία του, δέκα χρόνια ακριβώς μετά την πρώτη νίκη για τον ρόλο του στα X- Files.

- Η τρίτη σεζόν άρχισε να προβάλλεται φέτος τον Σεπτέμβριο και παρουσίασε άνοδο 57% στις θεαματικότητες σε σχέση με πέρσι. Μετά από αυτό το εντυπωσιακό ξεκίνημα, το Showtime ανανέωσε ήδη την σειρά για τέταρτη σεζόν του χρόνου.

3 σχόλια:

nickzark είπε...

εμενα παλι δεν μου πολυαρεσαν τα 2 πρωτα επεισοδια της 3 σεζον του καλιφ....πηραζει????

Κώστας είπε...

Εντάξει το'χει πάρει λίγο στην πλάκα ο Ντουκόβνι, έχει γέλιο να τον βλέπεις καθηγητή πάντως.

nickzark είπε...

Nαι σιγουρα.Γιαυτο μου αρεσε το 3 episode. Απλα οπως ειπες σωστα και εσυ στα δυο πρωτα παρα ηταν χυμα...Μονο αισχρολογιαα και κανενα ωραιο αστειο.Ελπιζω να συνεχισει οπως στο 3 episode και στα αλλα