Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Prison Break


















Το Prison Break έχει πάρα πολλές ομοιότητες με το 24, πέρα του ότι και τα δύο προβάλλονται από το Fox, είναι με διαφορά οι πιο αγωνιώδεις τηλεοπτικές σειρές που έχω δει. Κάθε επεισόδιο καταφέρνει να σε έχει κολλημένο στην άκρη του καναπέ σου καθ' όλη την διάρκεια του, ενώ οι ανατροπές είναι συνεχόμενες και τις περισσότερες φορές σοκαριστικές. Κάπου εκεί όμως ξεκινάνε τα προβλήματα.

Θα αφήσω προς το παρόν το 24 στην άκρη για άλλη μέρα και θα αναφερθώ περισσότερο στην τελευταία σεζόν του Prison Break. Αφού λοιπόν ο Μιχαλάκης ο Σκόφιλντ κατάφερε να δραπετεύσει από την Fox River, να καταδιωχθεί κατά μήκος ολόκληρης της Αμερικής, να ξαναφυλακιστεί στον Παναμά και να δραπετεύσει κι από εκεί. Αποφασίζει να δώσει ένα οριστικό τέλος στο κυνηγητό που έχουν εξαπολύσει όλοι εναντίων του ίδιου, του αδερφού του και των υπόλοιπων συνεργών του, συνεργαζόμενος με τις μυστικές υπηρεσίες τις Αμερικής.

Προσπερνώντας στα γρήγορα το γεγονός πως δύο άτομα που φαινομενικά είχαν πεθάνει στις προηγούμενες σεζόν, ξαφνικά ανασταίνονται και μάλιστα παίζουν και ρόλο κλειδί στην εξέλιξη της υπόθεσης. Τα πρώτα επεισόδια ξεκινάνε αρκετά άσχημα, με τις ανατροπές και της επεξηγήσεις να είναι βιαστικές και άγαρμπες, για να καταφέρει σιγά σιγά να γκαζώσει λίγο μετά την μέση, προσφέροντας μας τα πιο ενδιαφέροντα επεισόδια από την πρώτη σεζόν και έπειτα. Κρίμα όμως που λίγο πριν το φινάλε τα πράγματα χαλάνε πάλι, και η πλοκή παίρνει σχεδόν εξωφρενικές διαστάσεις με την μια απιθανότητα να διαδέχεται την άλλη. Παρ΄όλα αυτά σαν αντάλλαγμα για όλα όσα προηγήθηκαν περνούμε ένα από τα πιο σοκαριστικά φινάλε που έχουμε δει σε τηλεοπτική σειρά με ένα από τα δύο αδέρφια (έτσι για να σας ξενερώσω) να πεθαίνει. Κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο οριστικά το κεφάλαιο του Prison Break, και της τηλεοπτικής ιστορίας, που παρόλα τα αρνητικά και τα θετικά του, αναμφισβήτητα έγραψε.
Βαθμολογία 4ης σεζόν: 8.2

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΚΑΤΑ.ΠΑΕΙ Ο ΜΙΧΑΛΙΟΣ.ΤΙ ΜΑΛΑΚΕΣ.NIK.ZARK

Κώστας είπε...

Στο δύωρο επεισόδιο που θα είναι στο DVD θα μας δείξει πως πέθανε.